Home > Spiderfield Junction

Spiderfield Junction

 
Op Eurospoor 2009 liep ik tegen een kraampje aan met Amerikaanse modellen. De prijs van die modellen was verassend gunstig. Daar ik al langer met het idee rond liep om iets anders te gaan doen besloot ik een loc en wat wagons aan te schaffen.
Een nieuwe GP7 Phase I (nr. 2180 Southern Railways) en drie nieuwe M.O.W (Maintenance Of Way) wagons gingen mee naar huis voor nog geen 100 euro. Het valt mij op dat het Amerkaanse materieel een stuk voordeliger is dan het Europeese spul.
Naast de bestaande baan Vlieringen moest er een klein handelbaar 'iets' komen. Op de Model Railways Shunting Puzzles Website las ik het volgende;
Praat over Amerikaanse treinen en rangeren en het duurt niet lang voordat iemand "Timesaver" zegt. Deze kleine lay-out, bedacht door de beroemde Amerikaanse modelspoorder John Allen en gepubliceerd in het november nummer van ModerRailRoader in 1972, is een echte klassieker onder de rangeerpuzzles en waarschijnlijk het meest bekende lay-out van dit type. 
 
De "Timesaver" wordt grotendeels door Amerikaanse modelspoorders gebouwd, hij behoort tot het kleine aantal modelspoor-mijlpalen die de tand des tijds hebben doorstaan. De "Timesaver" blijft modelbouwers inspireren om kleine lay-outs te bouwen en biedt net zo veel plezier als 38 jaar geleden. 
Dat leek wel wat. Ik had nog voldoende rails over van een vorig project, dus aan de slag.
 
Naar goed Amerikaans gebruik moest de baan eerst een naam hebben. Het werd Spiderfield Junction, een verwijzing naar de straat waar ik werk. 
 
 

Laatst aangepast (zondag, 22 mei 2011 16:43)

 
Meer artikelen...


Click here to visit RailPictures.Net!
Video's
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Zoeken op deze site
NMF Agenda