Update Spiderfield - Timesaver: Voordat de railbedding en scenery geplaatst wordt moeten er eerst nog wat magneten weggewerkt worden onder de rails. Ik heb even getwijfeld of ik elektro magneten zou gebruiken of permanente magneten. Uiteindelijk zijn het permanente magneten geworden.

 

 

 

 

Volgens de Timesaver layout moeten de ontkoppelmagneten op een bepaalde plaats gemonteerd worden. Ik monteer de magneet direct onder het spoor en dek ze af met schilders tape, zodat er straks weer ballast overheen kan.

 

 

 

Op de foto's: de #308 uncoupler magnet, ruimte voor de magneet afgetekend, uitgezaagd en verwijderd, magneet geplaatst en afgedekt met schilders tape en finaly de test... geslaagd!

 

Hoe werkt het

  

 

    

 

1. Stop met de koppeling boven een magneet en rij een klein stukje terug zodat de spanning van de koppeling af is. 

2. De "bekjes" van de koppelingen zullen nu open gaan. Rij nu naar voren, de koppelingen staan nu in de "delayed" positie.

3. Rij nu terug tegen de wagon, deze kan nu opgedrukt worden tot op de plaats waar je moet zijn. Zorg ervoor dat je rustig rijdt zodat de koppelingen niet terug in elkaar grijpen.

4. Als de wagon op de bestemming is rij je naar voren, de wagon achterlatend. De koppelingen springen nu terug in de normale positie. 

 

zie ook het originele artikel (Engels) 

 

Laatst aangepast (dinsdag, 24 augustus 2010 19:51)