In de detailhandel zie je ze genoeg; lantaarnpalen. Ondanks dat er diverse modellen redelijk geprijst zijn gaat er toch niets boven zelfbouw. Voor het maken van een lantaarnpaal heb je niet veel onderdelen nodig.

Lees hier het bouwverslag.

 

De onderdelen die je hier voor nodig hebt zijn:- messing buis (1,5mm / 1mm)- messing buis (2,5mm / 1,4mm)- ringetje (3mm binnendiameter)- warm-witte led- stukje draad (dunner dan 1 mm)
We beginnen met het ledje en het ringetje. Leg het ringetje op een stuk hout en sla met een centerpunt in het ringetje zodat het een schuin kapje wordt. Prik de led in het ringetje en fixeer het met een druppeltje secondenlijm.Buig de pootjes van de led zoals op de foto te zien is. Het korte pootje (min) haaks op de led en de lange poot (plus) schuin omhoog.
Afhankelijk van de hoogte van de lantaarnpaal gebruik je het dunste buisje of je schuift de dunste in de dikkere en soldeer ze aan elkaar. Totale hoogte zo'n 7 · 8 cm. Houdt er rekening mee dat er nog een stukje buis in de bodem van je baan gezet moet worden.

Soldeer de led aan het buisje, en wel zo dat het schuine pootje net boven het messing buisje zit. Stop het draadje van onderaf in het buisje en soldeer voorzichtig de draad aan de schuine poot van de led. Door de naderhand verven van de bovenkant blijft het draadje zitten en zal het geen sluiting maken.
Sluit de lantaarnpalen aan op twee AA baterijen (bijvoorbeeld zo'n led-kerstverlichting), je hebt dan geen weerstanden nodig.

 

Voor meer foto's klik hier

Laatst aangepast (zondag, 15 januari 2012 16:41)