Dit artikel beschrijft het digitaliseren van de ROCO 1100, catalogus nr.4157a/b. In dit model is eigenlijk geen plaats voor een decoder vanwege het compacte ontwerp. Recent uitgebrachte modellen van de 1100 hebben wel ruimte voor een decoder. Met één oog op een nieuw model en een ander oog op het oude model ben ik aan de slag gegaan.

Demontage
Uitgangspunt is in het oude frame een verlaging te maken waar de decoder in kan liggen, zoals bij het nieuwe model. Als eerste moet de complete loc gedemonteerd worden. De kap verwijderen, diodes en bedrading los maken met een soldeerboutje, printplaatje verwijderen. Dan de twee 'cabines' verwijderen en tenslotte de draaistellen. Deze komen los door de vier schroeven in het frame los te draaien. Pas op dat de veertjes van de cardan aandrijving niet weg springen.

We hebben nu het kale frame met alleen nog de motor erin. Voordat de motor eruit gehaald wordt is het verstandig om op de bovenkant van de motor met een stift een merkteken te zetten. Zo kunnen we de motor weer net zo terug plaatsen als hij eruit gekomen is. Merk ook de kant waar de aansluitingen van de motor zitten op het frame. Door aan de onderkant tegen de motor te drukken springt hij uit het frame. Nu we echt een kaal frame hebben gaan we de plaats voor de decoder bepalen.

Gaten maken
Ik ben uitgegaan van de Lenz LE1025 decoder voor de afmetingen. De bedoeling is om een verlaging te maken aan die zijde van de motor waar niet de aansluitingen zitten. Boor, zaag, frees of vijl het materiaal weg zoals te zien is op de foto's. LET OP, het frame is gemaakt van spuitgietwerk, bij verkeerd of te strak inspannen van het frame bestaat de kans op breuk. Draag ook altijd oogbescherming tijdens het werk!
Na de bewerking zou het frame eruit moeten zien zoals op de foto.

 

 

Montage
Alvorens de decoder te plaatsen heb ik eerst de draaistelen en de motor terug geplaatst. Let bij het terug plaatsen van de draaistellen op de schroefjes waarmee het draaistel vast zit, deze moeten iets ingekort worden. Nu is het tijd om de decoder te plaatsen. Eerst de plaats waar het dubbelzijdige plakband van de decoder komt goed ontvetten en vervolgens de decoder plaatsen en zorgen dat de onderkant van de decoder niet tegen de veer van de cardan aandrijving komt of tegen het metalen frame. Als de decoder op zijn plaats zit is het tijd om het printje onderhanden te nemen. Het gedeelte waar de keuzeschroef voor bovenleiding bedrijf zit zal eraf moeten. Leg het printje op zijn plaats en teken het stuk af wat eraf moet. Verwijder nu ook de spoeltjes en ontstoor condensator. Het printje zal nu hoofdzakelijk gebruikt worden als verbindingsstrip.

Plaats de lampjes en monteer de beide cabines weer op hum plaats. Sluit de decoder aan zoals is te zien in het voorbeeld.

 

 

Proefrit
Het is tijd voor een proefrit. Plaats de loc op de baan of op een speciaal programmeerstuk. Bij gebruik van een speciaal programmeerstuk is het aan te bevelen om een zekering van 350 mA te gebruiken voor het geval dat er iets mis gaat. In het geval dat er een nieuwe decoder gebruikt is zal deze op adres 3 staan. Test nu de basis functies van de loc, vooruit, achteruit en verlichting. Het afstellen van de cv's komt later. Als alles functioneert kunnen we de kap gaan plaatsen.

Afwerking
Voordat we de kap terug plaatsen moeten de koperen contact strips aan de binnenzijde verwijderd worden. Ook is de uitsparing in het frame door een van de 'patrijspoorten' te zien. Dit is eventueel op te lossen door de binnen zijde van de ramen te schilderen of er een gekleurde strook papier achter te doen. Als de kap op z'n plaats zit is het tijd om de loc af te regelen. Ik heb de volgende waardes gebruikt in de cv's:

cv1 - loc adres: 1
cv2 - startspanning: 1
cv3 - acceleratie: 8
cv4 - remvertraging: 8 
cv5 - maximale snelheid: 10

cv29 - zet hier 1 in als de rijrichting niet mocht kloppen
cv51 - activeer dimlicht voor uitgang A via toets F1: 1
cv52 - waarde dimlicht: 99
cv57 - activeer dimlicht voor uitgang B via toets F1: 1
cv58 - waarde dimlicht: 99

Uitteraard zijn deze waarden voor iedereen vrij in te stellen en is bovenstaande slechts als voorbeeld gegeven. In bovenstaande ombouw liep ik tegen het feit aan dat de decoder al eerder gebruikt was in een andere loc, hierdoor stonden diverse instellingen verkeerd. Om dit snel weer in orde te krijgen heb ik de decoder gereset naar de fabrieks instellingen. Zet hier voor 33 in cv8 (geldt voor Lenz LE1025). De decoder heeft nu weer adres 3 en alles staat standaard ingesteld.

Laatst aangepast (donderdag, 20 augustus 2009 15:47)